Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA Perseverance надіслав перші фото з червоної планети після поновлення зв'язку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA Perseverance надіслав перші фото з червоної планети після поновлення зв'язку (ФОТО)

Дослідження кратера Джезеро продовжуються

28 жовтня 2021, 15:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Марсохід NASA Perseverance надіслав перші фото з червоної планети після поновлення зв'язку (ФОТО)

Марсохід NASA надіслав нові фото з Марса. Фото: NASA

Шестиколісний робот американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) надіслав фотографії з поверхні червоної планети. Про це пише видання Space.com.

Ровер Perseverance прокинувся після "сонячного з'єднання" і повернувся до виконання своєї місії на Марсі. Відразу після пробудження робот відправив на Землю нові фотографії.

Для довідки: період сонячного з'єднання відбувається, коли Земля та червона планета знаходяться по різні боки нашого світила. У цей час Сонце може спотворювати команди, що відправляються з нашої планети на Марс, тому NASA та інші космічні агенції вважають за краще не ризикувати. Сонячне з'єднання відбувається раз на два роки.

Зазначається, що Perseverance  відновив дослідження кратера Джезеро завширшки 45 кілометрів, у якому мільярди років тому були озеро і дельта річки.

Марсохід NASA Perseverance надіслав перші фото з червоної планети після поновлення зв'язку (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що американське космічне відомство NASA показало руйнівне зіткнення двох галактик. Дані було отримано за допомогою відомої обсерваторії під назвою Hubble. На опублікованому зображенні можна побачити взаємодію двох галактик, що знаходяться за мільйонів світлових років від нашої планети.

Також "Коментарі" писали про те, що роботизований гелікоптер NASA здійснив свій черговий політ над поверхнею червоної планети. Під час нього робот показав свою здатність літати у літніх погодних умовах Марса. Зазначається, що в цей час його ротори повинні обертатися швидше, ніж за попередніх польотів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини