Головна Новини HI-tech космос Вертоліт Ingenuity здійснив новий політ і надіслав на Землю фото з Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

Вертоліт Ingenuity здійснив новий політ і надіслав на Землю фото з Марса

Ingenuity продемонстрував свою здатність літати у літніх погодних умовах

27 жовтня 2021, 16:36
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вертолітний робот американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) здійснив свій черговий політ над поверхнею Марса. Про це пише видання Space.com.

Вертоліт Ingenuity здійснив новий політ і надіслав на Землю фото з Марса

Дрон Ingenuity. Фото: NASA

Дрон Ingenuity успішно завершив свій 14 політ на Марсі, продемонструвавши свою здатність літати в літніх погодних умовах червоної планети.

Повідомляється, що в міру того, як температура на місці приземлення вертольота в кратері Джезеро стає вищою, його ротори повинні обертатися швидше, щоб здійснити політ.

Останній політ літального апарату, проведений у неділю (24 жовтня), був відносно коротким і простим "стрибком", призначеним для перевірки його здатності літати з трохи більш високими швидкостями гвинта, що несе, — 2700 обертів на хвилину, а не зі звичайними 2537 обертів на хвилину.

Вертоліт Ingenuity здійснив новий політ і надіслав на Землю фото з Марса - фото 2

Тінь робота Ingenuity на поверхні Марса під час його 14-польоту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчений із Каліфорнійського технологічного інституту виявив "монстра" на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA. Астроном є одним із тих, хто займається аналізом даних телескопа "Спітцер". Якщо увімкнути уяву, то на одному з його знімків можна знайти відомого персонажа фільмів.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що астрономи зняли об'єкт у космосі, який нагадує гарбуз з двома очима, що світяться, і кривою різьбленою посмішкою. Він знаходиться у сузір'ї Великого Пса на відстані 120 мільйонів світлових років від нашого будинку. Насправді "гарбузом" є дві співзалежні галактики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини