Головна Новини HI-tech космос Хтось "прикрасив" космос на Хелловін: вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Хтось "прикрасив" космос на Хелловін: вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса (ФОТО)

Галактики розташовані у сузір'ї Великого Псу

27 жовтня 2021, 12:18
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали у космосі дивовижний об'єкт. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічного телескопа американського відомства NASA та європейської агенції ESA Hubble.

Хтось "прикрасив" космос на Хелловін: вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

На знімку можна побачити дві галактики, що зіштовхуються. Як зазначили вчені, об'єкт нагадує гарбуз з двома очима, що світяться, і кривою різьбленою посмішкою.

На відстані 120 мільйонів світлових років від нас "очі гарбуза" — це яскраві, заповнені зірками ядра кожної галактики, що містять надмасивні чорні діри.

Посмішку уявному гарбузу подарували новоутворені зірки. 

Дані дві галактики, занесені до каталогу як NGC 2292 та NGC 2293, розташовані у сузір'ї Великого Пса.

Хтось ”прикрасив” космос на Хелловін: вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, та W. Keel (University of Alabama)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що у роботі космічної обсерваторії Hubble стався збій. Через технічні проблеми наукові інструменти телескопа були переведені в безпечний режим. Через це наукові спостереження буде тимчасово зупинено. Команда апарату визначає причини збою. У пресслужба Hubble зазначили, що інструменти корабля залишаються у хорошому стані.

Також сайт "Коментарі" поінформував про те, що астрономам вдалося виявити сліди планети за межами нашої галактики. Вони були виявлені завдяки устаткуванню космічної рентгенівської обсерваторії під назвою Chandra. Якщо дослідникам вдасться довести існування цього інопланетного світу, то він перебуватиме від нас на відстані близько 28 мільйонів світлових років у галактиці Вир. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини