Головна Новини HI-tech космос У роботі космічного телескопа NASA Hubble стався збій: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У роботі космічного телескопа NASA Hubble стався збій: що відомо

Група інженерів встановлює причину події

26 жовтня 2021, 19:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна обсерваторія ESA/NASA Hubble була переведена у безпечний режим. Про це повідомляється на офіційній сторінці телескопа у соціальній мережі Twitter.

У роботі космічного телескопа NASA Hubble стався збій: що відомо

Hubble. Фото з відкритих джерел

За інформацією представників команди Hubble учора, 25 жовтня, наукові інструменти апарату було переведено у безпечний режим. Це сталося через проблеми із синхронізацією із внутрішніми комунікаціями космічного корабля.

У зв'язку з неполадками наукові спостереження буде припинено. Група інженерів встановлює причину події.

Зазначається, що інструменти обсерваторії залишаються у хорошому стані.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що кілька місяців тому фахівці американського відомства NASA протягом кількох тижнів не могли відремонтувати свій космічний телескоп Hubble. Для того, щоб відновити роботу космічного апарату, інженерам потрібно включити резервний блок живлення, запустити інший комп'ютер, а потім переключити на нього інтерфейси інструментів і завантажити на нього польотне завдання. Після того, як вчені переконалися у працездатності обладнання, було здійснено початкове калібрування. Докладніше про це читайте у нашій статті. 

Також портал "Коментарі" писав про те, що вчені виявили та показали дуже молоду планету. Об'єкт має розміри, що перевищують розміри Юпітера в кілька разів. Екзопланета знаходиться на відстані понад 400 світлових років від нашого будинку. Астрономи розповіли, що інопланетний світ настільки молодий, що, ймовірно, гарячий, як лава. Це відбувається завдяки енергії, що виділяється під час її утворення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини