Головна Новини HI-tech космос Вперше за місяць: "воскреслий" Hubble починає спостереження після поломки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за місяць: "воскреслий" Hubble починає спостереження після поломки

У NASA очікують, що телескоп прослужить ще багато років

19 липня 2021, 11:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) відновило роботу телескопа Hubble. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Вперше за місяць: "воскреслий" Hubble починає спостереження після поломки

Hubble повертається до роботи. Фото з відкритих джерел

Для того, щоб відновити роботу космічного апарату, фахівцям відомства знадобилося включити резервний блок живлення, запустити інший комп'ютер, а потім переключити на нього інтерфейси інструментів і завантажити на нього польотне завдання. Усю цю роботу провели дистанційно з наземного центру управління апаратом Hubble.

Після того, як у відомстві переконалися в працездатності обладнання, потрібно було перевести наукові інструменти у робочий стан із безпечного режиму, в який він увійшов після збою 13 червня. Потім була здійснене первісне калібрування. На все це в інженерів пішло понад 20 годин.

У NASA очікують, що космічна обсерваторія прослужить ще довгий час і буде продовжувати проводити новаторські спостереження спільно з іншими телескопами.

Hubble почне збір наукових даних вперше з 13 червня.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені за допомогою даних, отриманих від космічної обсерваторії Hubble, показали, як росте планета. Це небесне тіло знаходиться на відстані 370 світлових років від нашої планети й обертається навколо зірки, яку називають помаранчевим карликом. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп Hubble зміг показати відразу кілька галактик. Вони є частиною одного з найбільших у Всесвіті скупчень галактик, яке називається Персей. Відстань до цих систем від нашої планети становить близько 350 мільйонів світлових років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини