Головна Новини HI-tech космос Гаряча, як лава: вчені виявили та показали дуже молоду планету (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Гаряча, як лава: вчені виявили та показали дуже молоду планету (ФОТО)

2M0437b настільки молода, що вона, ймовірно, гаряча, як лава

26 жовтня 2021, 15:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зняли молоду планету. Про це повідомляє видання Space.com.

Гаряча, як лава: вчені виявили та показали дуже молоду планету (ФОТО)

Телескоп "Субару". Фото: focus.ua

На новому зображенні показаний один із наймолодших виявлених інопланетних світів, що дає вченим більше підказок про те, як формуються планети.

Нещодавно виявлена екзопланета, відома як 2M0437b, у кілька разів більша за Юпітер і обертається навколо зірки в 417 світлових роках від Землі. Планеті всього кілька мільйонів років, і вона набагато молодша за планети нашої сонячної системи, що сформувалася близько 4,5 мільярдів років тому.

Вчені розповіли, що 2M0437b настільки молода, що вона, ймовірно, гаряча, як лава завдяки енергії, що виділяється під час її утворення.

Об'єкт був виявлений за допомогою телескопа Subaru, який зробив її приголомшливе зображення, що сяє у відбитому світлі своєї зірки.

Гаряча, як лава: вчені виявили та показали дуже молоду планету (ФОТО) - фото 2

Фото: Subaru Telescope

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Японія запустила в космос новий космічний апарат. Через 28 хвилин польоту супутник відокремився від розгінного блоку космічної ракети. Апарат призначений для використання з метою доповнення системи GPS. У Мережі з'явилися фотографії, на яких відображено запуск ракети-носія.

Також видання "Коментарі" писало про те, що астрономи з американського відомства NASA за допомогою космічної обсерваторії виявили планету за межами нашої галактики. Її сліди знайдено за 28 мільйонів кілометрів від нашої планети. Зазначається, що докази її існування ще доведеться довести. Раніше інопланетні світи вдавалося виявляти лише у Чумацькому Шляху. Об'єкт знаходиться в галактиці Вир.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини