Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA виявили першу планету за межами нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA виявили першу планету за межами нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)

Можливий кандидат в екзопланету знаходиться у спіральній галактиці Месьє 51

26 жовтня 2021, 13:13
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили планету поза нашою галактикою. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Вчені NASA виявили першу планету за межами нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)

Галактика-вир. Фото: BBC

Астрономам вдалося виявити ознаки, можливо, першої планети знайденої за межами Чумацького Шляху. Нові дані були отримані завдяки космічній   рентгенівської обсерваторії NASA Chandra

Можливий кандидат в екзопланету знаходиться в спіральній галактиці Месьє 51 (M51), яку також називають галактикою Вир через її відмінний профіль.

Вчені зазначили, що до цього часу астрономи знаходили всі інші відомі екзопланети та кандидати в екзопланети в нашій галактиці і майже всі вони знаходяться на відстані менше ніж три тисячі світлових років від Землі.

Якщо дані вдасться підтвердити, то відстань до екзопланети в галактиці Вир буде становити близько 28 мільйонів світлових років, тобто в тисячі разів далі, ніж ті, що знаходяться в Чумацькому Шляху.

Для того, щоб перевірити отримані астрономами дані та підтвердити відкриття, потрібні нові дослідження та більше інформації.

Вчені NASA виявили першу планету за межами нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Місце знаходження екзопланети та її ілюстрація. Фото: nasa.gov

Для довідки: галактика Вир, є першою системою, у якої виявили спіральну структуру. Маса галактики становить 160 мільярдів мас Сонця.

Нагадаємо, рано сайт "Коментарі" інформував про те, що вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зняли дивовижну галактику. Система виявляє високу швидкість зіркоутворення у навколоядерній області.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що NASA показало, як виглядає руйнівний "танець" двох галактик. Одна із систем поглине або викине в космічний простір іншу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини