Головна Новини HI-tech космос Вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зняли дивовижну галактику: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зняли дивовижну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Система виявляє високу швидкість зіркоутворення в навколоядерній області

26 жовтня 2021, 11:49
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою нового обладнання відобразили галактику в сузір'ї Лева. Фотографія була опублікована на офіційному сайті космічної обсерваторії американського відомства NASA та європейської агенції ESA Hubble.

Вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зняли дивовижну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Як розповіли вчені на знімку, зафільмована яскрава спіральна галактика під назвою NGC 2903. Це зображення було отримано за допомогою вдосконаленої камери для досліджень ACS, а також ширококутної камери WFC3. Вони були встановлені на телескопі Hubble у 2002 та 2009 роках.

Наголошується, що обсерваторія спостерігала за цим космічним об'єктом і раніше. У 2001 році проводилися дослідження, коли ні ACS, ні WFC3 ще не було встановлено.

Нова фотографія може похвалитися більшою роздільною здатністю, а це означає, що NGC 2903 більш деталізований, ніж зображення 2001 року.

NGC 2903 є спіральною галактикою із перемичкою. Вона знаходиться у сузір'ї Лева і виявляє високу швидкість зіркоутворення в навколоядерній області. Відомо, що в галактиці було виявлено ультраяскраве рентгенівське джерело.

Вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зняли дивовижну галактику: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, L. Ho, J. Lee та PHANGS-HST Team

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає руйнівний "танець" двох галактик. Об'єкти знаходяться на відстані кількох сотень мільйонів світлових років від нашої планети. У відомстві розповіли, що в результаті менша галактика буде викинута в космос або повністю поглинена своїм більшим сусідом.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи зробили фотографію оптичного явища під назвою "Кільце Ейнштйна". Відбитий космічний об'єкт сильно збільшений і спотворений через гравітаційне викривлення простору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини