Головна Новини HI-tech космос NASA показало дивовижний космічний об'єкт: як виглядає Кільце Ейнштейна (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало дивовижний космічний об'єкт: як виглядає Кільце Ейнштейна (ФОТО)

Галактика знаходиться на відстані понад дев'ять мільярдів світлових років від нас

23 жовтня 2021, 11:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали дивовижний космічний об'єкт. Фотографія була опублікована на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

NASA показало дивовижний космічний об'єкт: як виглядає Кільце Ейнштейна (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Як розповіли вчені, дані для створення зображення були отримані завдяки космічній обсерваторії. Показана галактика дуже збільшена і спотворена через гравітаційне викривлення простору.

Після його публікації астрономи використовували знімок, щоб виміряти відстань до галактики в 9,4 мільярда світлових років. Таким чином, галактика знаходиться на піку зореутворення в космічній еволюції.

Це оптичне явище в далекому космосі, отримало назву Кільце Ейнштейна. Зазначається, що знімок є прикладом одного з найбільших і майже повних кілець Ейнштейна, які коли-небудь бачили.

NASA показало дивовижний космічний об'єкт: як виглядає Кільце Ейнштейна (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, S. Jha; Acknowledgment: L. Shatz

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що Ілон Маск показав, як виглядав перший запуск вакуумного двигуна Raptor для корабля Starship. Повідомляється, що всього на космічному кораблі, який призначений для перевезення людини на червону планету, встановлять шість двигунів: три вакуумних і три атмосферних. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що вчені спостерігали за вибухом всередині космічного"метелика". Цей об'єкт знаходиться в десятках мільйонів світлових років від нашої планети. За допомогою космічного телескопа вчені отримали уявлення про те, що відбувалося навколо світила в останні роки його "життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини