Головна Новини HI-tech космос Японія запустила ракету до космосу: що на борту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія запустила ракету до космосу: що на борту (ФОТО)

Через 28 хвилин польоту космічний апарат відокремився від розгінного блоку ракети.

26 жовтня 2021, 14:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Японія запустила у космос новий космічний апарат. Про це повідомляє видання Space.com.

Японія запустила ракету до космосу: що на борту (ФОТО)

Запуск супутника. Фото: Twitter/MHI Launch Services

Як стало відомо, вчора, 25 жовтня, з Космічного центру Танегасіма в Японії стартувала ракета-носій H-2A з новим навігаційним супутником на борту.

Як розповіли фахівці компанії Mitsubishi Heavy Industries, яка займається будівництвом та експлуатацією ракет H-2A, через 28 хвилин польоту космічний апарат під назвою QZS-R1 успішно відокремився від розгінного блоку ракети.  

Новий пристрій призначений для використання з метою доповнення системи GPS. Він забезпечує більш високу точність у країні. Супутник спеціально оптимізований для гірських та міських районів Японії.

Японія запустила ракету до космосу: що на борту (ФОТО) - фото 2

Політ ракети H-2A. Фото: MHI

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що український супутник отримав свою орбіту та частоту. Завдяки цьому Україна зможе здійснювати належний міжнародний правовий захист частот космічного апарату від можливих шкідливих радіоперешкод. Його виведення на орбіту Землі має відбутися вже у грудні цього року. Супутник вирушить у космос на борту ракети-носія виробництва американської компанії SpaceX. Докладно про це читайте у нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що вчені американського відомства NASA змогли виявити ознаки існування планети за межами галактики Чумацький Шлях. Небесне тіло було знайдено в сусідній системі, яку називають Вир. Якщо дані вчених підтвердяться, то відстань до об'єкта від нашої планети складатиме близько 28 мільйонів світлових років. Детально про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини