Головна Новини HI-tech космос Вчений виявив "монстра" на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений виявив "монстра" на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО)

Телескоп "Спітцер" сфотографував "Годзілу"

27 жовтня 2021, 15:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп зняв американського відомства NASA "Спітцер" зняв "Годзілу" в космосі. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Вчений виявив "монстра" на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО)

Космічна Годзілла. Фото: ScienceAlert

Апарат   працював з 2003 по 2020 роки, але незважаючи на припинення спостережень, отримані ним дані досі вивчають астрономи. Повідомлятися, що якщо увімкнути уяву, то на одному з його знімків можна виявити відомого монстра під назвою Годзілла.

Монстра на фотографії розглянув астроном Роберт Херт із Каліфорнійського технологічного інституту. Спеціаліст є одним із тих, хто займається аналізом даних телескопа "Спітцер".

На знімку синій та зелено-блакитні кольори відображають світло, що випромінюють зірки. Зелений колір показує пил та органічні молекули, а червоний колір показує пил, нагрітий зірками або надновими.

Для довідки: яскрава область у нижньому лівому куті знімка є областю створення нових зірок під назвою W33. Вона знаходиться на відстані понад сім тисяч світлових років від нас.

Вчений виявив ”монстра” на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО) - фото 2

Вчений виявив ”монстра” на фотографії, зробленій космічним телескопом NASA (ФОТО) - фото 3

Фото: ScienceAlert

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені знайшли гігантський гарбуз у сузір'ї Великого Пса. На фотографії? отриманої обсерваторією Hubble можна побачити дві співзалежні галактики. Астрономи зазначили, що об'єкт нагадує гарбуз з двома очима, що світяться, і кривою різьбленою посмішкою. Вона знаходиться на відстані понад сто мільйонів світлових років від Землі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що у роботі телескопа NASA стався збій. Наукові інструменти перевелися в безпечний режим. Інженери відомства шукають причини зламання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини