Головна Новини HI-tech космос NASA показало руйнівне зіткнення двох галактик: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало руйнівне зіткнення двох галактик: як воно виглядає (ФОТО)

Об'єкти знаходяться в мільйонах світлових років від нас

28 жовтня 2021, 12:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали зіткнення двох галактик. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA показало руйнівне зіткнення двох галактик: як воно виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Астрономи завдяки обладнанню космічного телескопа змогли зафільмувати зіткнення двох галактик під назвою UGC 06471 та UGC 06472.

Ці системи знаходяться на відстані 145 мільйонів світлових років від нас. У пресслужбі обсерваторії зазначили, що подібні зіткнення змінюють форму галактик у міру їх злиття і зрештою утворюють більшу галактику.

NASA показало руйнівне зіткнення двох галактик: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, Rogier Windhorst (Arizona State University, Tempe, AZ), і Hubble mid-UV team

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вертолітний дрон американського відомства NASA Ingenuity здійснив новий політ і надіслав на Землю фото з Марса. Цей виліт уже став 14 для гвинтокрилої машини. У ньому робот продемонстрував свою здатність літати у літніх погодних умовах червоної планети. Зазначається, що в міру того, як температура в кратері Джезеро стає вищою, ротори Ingenuity повинні обертатися швидше. Під час нового завдання апарат зробив фотографію та надіслав її на нашу планету.

Також "Коментарі" поінформували про те, що американський вчений виявив на фотографіях, зроблених космічним телескопом NASA, "монстра". Астроном є одним із тих, хто займається аналізом даних телескопа Spitzer. Крім "монстрів", на опублікованій фотографії можна побачити область нових зірок під назвою W33, яка знаходиться за сім тисяч світлових років від нас. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини