Головна Новини HI-tech космос Вченим NASA вдалося відобразити вмираючу зірку, оповиту "павутиною" (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим NASA вдалося відобразити вмираючу зірку, оповиту "павутиною" (ВІДЕО)

Об'єкт знаходиться на відстані 400 світлових років.

29 жовтня 2021, 12:31
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Астрономи з NASA зняли зірку, що вмирає. Про це повідомляється на офіційному сайті американського відомства.

Вченим NASA вдалося відобразити вмираючу зірку, оповиту "павутиною" (ВІДЕО)

Вмираюча зірка. Фото: ESA/Hubble, NASA, та Toshiya Ueta (University of Denver), Hyosun Kim (KASI)

За допомогою космічної обсерваторії під назвою Hubble вчені сфотографували гігантську червону зірку під назвою CW Leonis. Зазначається, що її розмір спочатку перевищував розміри нашого світила три-п'ять разів. Цей об'єкт знаходиться на відстані 400 світлових років від нашої планети.

Як розповіли вчені, оранжево-червона "павутина" на опублікованих знімках — це курні хмари чорного вуглецю, що огортають зірку, що вмирає. Вони були створені із зовнішніх шарів CW Leonis, викинутих у чорну порожнечу.

Вуглець, що утворився в результаті ядерного синтезу всередині зірки, надає багату вуглецем атмосферу. Викид вуглецю назад в космос дає сировину для утворення майбутніх зірок та планет. Все відоме життя Землі побудовано навколо атома вуглецю.

Яскраві промені світла, що виходять від CW Leonis, — одна з особливостей зірки, що найбільше інтригують. Їхня яскравість змінилася за 15-річний період — короткий проміжок часу з точки зору астрономії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що обсерваторія сонячної динаміки відомства NASA зафіксувала і зняла потужний спалах на Сонці. Надзвичайно гарячий матеріал від спалаху класу X1 має фото бірюзовий колір.

Також "Коментарі" писали про те, що на Марсі після "сну" прокинувся шестиколісний робот американського відомства NASA. Він не отримував команди через те, що наша планета та Марс знаходилися по різні боки від Сонця. Одразу після пробудження робот надіслав додому нові фотографії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини