Головна Новини HI-tech телефони Як користувачів WhatsApp обманюють шахраї
commentss НОВИНИ Всі новини

Як користувачів WhatsApp обманюють шахраї

Людей, які користуються месенджером WhatsApp, за новою схемою стали обманювати аферисти

17 травня 2021, 19:00 comments1549
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Аферисти знайшли новий спосіб отримувати гроші. Цього разу їх мішенню виявилися користувачі WhatsApp. Про це інформує Газета Кабміну України Урядовий кур'єр.

Як користувачів WhatsApp обманюють шахраї

Користувачам WhatsApp приходять "листи щастя" - фото: з відкритих джерел

Як повідомляє джерело, шахраї розсилають людям листи в месенджері, в яких повідомляють, що незабаром користування WhatsApp перестане бути для них безкоштовним. Однак вони можуть також і далі продовжувати ним користуватися без оплати, у випадку, якщо виконають деякі вимоги. Далі йде перелік нібито нових правил. Варто зазначити, що цей лист аферисти пропонують  відправити десяти своїм друзям, щоб ті теж знали про "нововведення". За кожне СМС користувач буде платити 0,01 євро.

Експерти відзначають, що головною метою таких листів є поширення неправдивої інформації серед максимального числа користувачів. У цих "листах щастя" може бути різний зміст, наприклад, петиція або навіть вірус. Важливо пам'ятати, що даний месенджер є на сьогоднішній день безкоштовним. Тому, отримуючи подібні повідомлення, їх потрібно або блокувати, або відразу видаляти.

Для довідки: з 15 травня в WhatsApp почали діяти нові правила використання додатку. Відтепер, щоб продовжити його використання, потрібно погодитися з нововведеннями, натиснувши на кнопку підтвердження. В іншому випадку, функціонал месенджера буде помітно обмежений.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що неправильне зберігання смартфона може вивести його з ладу: кілька простих правил, а також про те, що   Зеленський розповів, як цифровизация полегшила життя українцям, а також про нові сервіси .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини