Головна Новини HI-tech технології Зеленський розповів, як цифровізація полегшила життя українців, а також про нові сервіси
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, як цифровізація полегшила життя українців, а також про нові сервіси

Українці усі документи зможуть оформляти онлайн – без паперових довідок

17 травня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

З 24 серпня 2021 року державні органи України не зможуть вимагати від громадян паперові документи. Державні послуги можна буде отримати онлайн – через електронні сервіси або за допомогою смартфону. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відкриття форуму "Україна 30. Цифровізація".

Зеленський розповів, як цифровізація полегшила життя українців, а також про нові сервіси

Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

За його словами, зараз бізнес онлайн в Україні відкривають 50% підприємців, рік тому цією послугою користались лише %.

"Раніше, щоб отримати низку дозволів, треба було платити хабарі. Були такі випадки. Зараз треба лише платити за інтернет. Раніше – це 10 кабінетів, зараз – один сайт. Раніше – 50 довідок у чергах, зараз – 3-4 кліки у смартфоні", – зазначив Зеленський.

Україна — перша у світі держава, де цифрові паспорти прирівняли до паперових, нагадав президент. Окрім того, в країні можна за допомогою смартфона зареєструвати новонароджену дитину, змінити місце реєстрації та скористуватися десятками послуг на порталі та у додатку "Дія". Зараз цими послугами користуються понад 10 млн українців.

Підприємці також мають можливість оформити онлайн держдопомогу під час карантину. Такою послугою скористались понад 800 тис. бізнесменів, повідомив глава держави. Він також анонсував, що 24 серпня 2021 року Україна увійде в режим paperless.

"Жодних паперів для державних органів. Жоден не зможе вимагати від громадян України папірці або довідки для надання державних послуг", – наголосив Зеленський. 

Окрім того, портал "Дія" запускає місцеві петиції. Це перший крок України до електронної демократії, додав президент.  

Презентація нових ініціатив та електронних сервісів відбуватиметься під час форуму "Україна 30. Цифровізація" з 17 по 19 травня.

Серед нових цифрових послуг:

·        мобільний електронний підпис ДіяID;

·        автоматична реєстрація ФОП без держреєстратора;

·        е-послуги для водіїв та забудовників.

Найближчим часом влада також обіцяє провести цифрову трансформацію соціальної сфери, сфер охорони здоров’я та освіти, податків, природоохоронної сфери та будівельної галузі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанія "Укрпошта" планує осучаснити всі свої послуги до кінця цього року.

Нагадаємо, в Україні протягом п'яти років триватиме перехідний період для внесення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. У цей час можна використовувати як паперову трудову книжку, так і електронну форму відомостей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини