Головна Новини HI-tech інтернет Скільки часу люди витрачають на введення капчі: американська компанія хоче створити заміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу люди витрачають на введення капчі: американська компанія хоче створити заміну

Компанія з США хоче створити заміну капчі, яка буде працювати в рази швидше

18 травня 2021, 16:39
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська компанія Cloudflare розробляє систему, яка в майбутньому може замінити капчу. Її представники заявили, що наразі користувачі мережі витрачають занадто багато часу на те, щоб коректно ввести символи у відповідній системі ідентифікації.

Скільки часу люди витрачають на введення капчі: американська компанія хоче створити заміну

Captcha - фото з відкритих джерел

За їх підрахунками, всі користувачі загалом витрачають кілька сотень років для того, щоб довести сайтам, що вони є людьми. В середньому цей показник становить понад 30 секунд на людину для заповнення однієї графи із замаскованими символами.

У Cloudflare стверджують, що капча є дуже корисною системою для безпеки сайтів, але з одним "побічним ефектом" у вигляді витрат часу для звичайних користувачів.

Компанія заявила про те, що приступає до створення нової універсальної системи, яка в майбутньому зможе прийти на заміну капчі. За їх запевненням, технологія буде вимагати від користувача у 6 разів менше часу, аніж капча.

Новий алгоритм працюватиме завдяки спеціальним криптографічним сервісам ідентифікації. Він буде впроваджуватися за допомогою довірених апаратних USB-ключів YubiKey, HyperFIDO і Thetis FIDO U2F.

Для довідки: американська компанія Cloudflare спеціалізується на ліквідації наслідків і захисту від DDoS атак, а також надає безпечний доступ до ресурсів і серверів DNS.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюти на кілька мільйонів доларів, а також про те, що електроніка та авто будуть у найближчі кілька років тільки дорожчати й чому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини