Головна Новини HI-tech технології Електроніка та авто будуть в найближчі кілька років тільки дорожчати: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Електроніка та авто будуть в найближчі кілька років тільки дорожчати: причини

Директор IBM розповів про те, скільки ще у світі буде спостерігатися зростання цін на електроніку

14 травня 2021, 15:18
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Ціни на комп'ютери та іншу електроніку не знижуватимуться найближчі кілька років, навпаки, прогнозується їх зростання. Про це розповів глава компанії IBM, яка є лідером у світі з виробників і постачальників апаратного і програмного забезпечення.

Електроніка та авто будуть в найближчі кілька років тільки дорожчати: причини

IBM - фото: з відкритих джерел

Як заявив Джим Уайтхерст, в інтерв'ю для британського телеканалу BBC, через пандемію коронавірусу, який "закрив" весь світ на карантин, утворився великий дефіцит напівпровідникової продукції, необхідної для виробництва побутової техніки та автомобілів. Великий попит на техніку спостерігається навіть зараз, оскільки в деяких країнах обмеження все ще продовжуються. Через це ціни на електроніку в найближчі кілька років не будуть стабілізуватися або зменшуватися, а навіть, навпаки, рости.

Директор IBM закликав виробників шукати альтернативні методи вирішення утворилася проблеми, які могли б посприяти зниженню дефіциту на чіпи. Джим Уайтхерст пропонує корпораціям розглянути можливість повторного використання і продовження терміну деяких обчислювальних технологій, для того, щоб люди змогли отримувати більше ресурсів в Мережі. За підрахунками голови IMB, пройде не менше двох років, перш ніж ми отримаємо досить додаткової потужності в мережі, а до цього моменту буде спостерігатися зростання цін.

Для довідки: ціни на комп'ютерні комплектуючі, такі як відеокарти з початку цього року підвищилися практично вдвічі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Sony засмутила майбутніх покупців Playstation 5, а також про те, що Nokia починає продавати в Україні свій новий смартфон: ціни і характеристики.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини