Головна Новини HI-tech VR Китай запустив ракету у космос: що відомо (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив ракету у космос: що відомо (ФОТО)

Запуск відбувся з космодрому Січан

6 серпня 2021, 14:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай запустив ракету у космос. Про це повідомляє видання Xinhua.

Китай запустив ракету у космос: що відомо (ФОТО)

Китай вивів супутник на орбіту. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, сьогодні, 6 серпня, о 00:30 за пекінським часом відбувся запуск ракети-носія, яка вивела новий космічний апарат на орбіту нашої планети.

Запуск космічної ракети "Чанчжен-3B" із супутником під назвою "Чжунсин-2E" відбувся з космодрому Січан, який знаходиться в китайській провінції Сичуань.

Зазначається, що апарат був успішно виведений на орбіту Землі.

Для довідки. Для китайських космічних ракет серії "Чанчжен" цей запуск став вже 383-м. Тільки минулого місяця було здійснено шість запусків. Очікується, що КНР у цьому році зробить ще 40 пусків і встановить новий національний рекорд.

Китай запустив ракету у космос: що відомо (ФОТО) - фото 2

Фото: russian.news.cn

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайський ровер Zhurong надіслав на Землю нові фотографії з Марса. Апарат досліджував своє обладнання, яке він використовував для приземлення на Червоній планеті. Воно приземлилося неподалік від місця посадки самого марсохода. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з КНР приступили до вивчення місячного ґрунту. Повідомляється, що його доставили на нашу планету вкінці минулого року. Зразки були передані 13 інститутам, які беруть участь у більш ніж трьох десятках проєктів. Всього фахівці отримали 17,48 грамів ґрунту. Це склало 1% від загальної кількості доставленого на Землю матеріалу. Зараз ці зразки вивчають тільки китайські вчені, проте в CNSA готові до міжнародної співпраці. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://russian.news.cn/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини