Головна Новини HI-tech технології Запуск вже в цьому році: як буде виглядати перший в історії дерев'яний супутник (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Запуск вже в цьому році: як буде виглядати перший в історії дерев'яний супутник (ФОТО)

ESA виведе на орбіту дерев'яний супутник

18 червня 2021, 13:16
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Європейське космічне агентство (ESA) планує вивести на орбіту дерев'яний супутник. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Запуск вже в цьому році: як буде виглядати перший в історії дерев'яний супутник (ФОТО)

Як виглядає перший дерев'яний супутник. Фото з відкритих джерел

Перший у світі дерев'яний супутник буде називатися WoodSat. Його запустять для вивчення можливостей використання дерев'яних матеріалів в умовах космосу. Апарат буде виготовлений в форматі малих штучних супутників Землі CubeSat з березової фанери (довжина кожної сторони складе десять сантиметрів). Для його розгортання на орбіті на WoodSat встановлять алюмінієві напрямні, а для закріплення камери — металевий розсувний штатив.

Моніторинг стану дерева буде здійснюватися за допомогою спеціальних датчиків. Вчені сподіваються, що апарату вдасться "вижити", всупереч жорстким умовам космосу біля кордонів атмосфери Землі. Запуск дерев'яного супутника планується здійснити до кінця цього року.

Запуск вже в цьому році: як буде виглядати перший в історії дерев'яний супутник (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американська компанія знаменитого мільярдера Ілона Маска SpaceX здійснила запуск ракети-носія Falcon-9 із супутником GPS на борту. Багаторазова ступінь космічної ракети успішно приземлилася на плавучу платформу, після того, як вивела супутник на середню навколоземну орбіту. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору планує побудувати космічний телескоп, який буде "полювати" за кометами та астероїдами. У відомстві назвали дату, коли він буде виведений на орбіту Землі. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини