Головна Новини HI-tech космос Як виглядав запуск космічної ракети SpaceX, що вивела на орбіту супутник для ВПС США (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядав запуск космічної ракети SpaceX, що вивела на орбіту супутник для ВПС США (ВІДЕО)

У США запустили космічну ракету з супутником

18 червня 2021, 12:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








SpaceX Ілона Маска успішно запустила космічну ракету. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Як виглядав запуск космічної ракети SpaceX, що вивела на орбіту супутник для ВПС США (ВІДЕО)

SpaceX запустив космічну ракету. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту нашої планети супутник для Військово-повітряних сил США. Апарат є супутником GPS третього покоління.

Запуск відбувся з космодрому, розташованому на мисі Канаверал, що в американському штаті Флорида. Супутник був виведений другим ступенем ракети на висоту близько тисячі метрів, а потім розміщений на середній навколоземній орбіті Землі (на висоті 20 тисяч метрів). Після цього ракета приземлилася на плавучу платформу, яка перебувала за 647 кілометрів від місця запуску.

Відомо, що виведений на орбіту землі є вже п'ятим GPS супутників третього покоління. Відзначається, що послугами мережі GPS, яку адмініструють американські Військово-повітряні сили, користуються понад чотири мільйони людей по всьому світу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в роботі космічного телескопа Hubble стався збій. Команда співробітників, яка відповідає за експлуатацію апарату намагалася запустити комп'ютер корисного навантаження NSSC, проте це не дало результатів. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що двоє астронавтів з NASA та ESA вийшли у відкритий космос для того, щоб встановити нові сонячні батареї, які необхідні для Міжнародної космічної станції. Таких виходів у космонавтів буде два, один відбувся 16 червня, а другий повинен відбутися 20 червня. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини