Головна Новини HI-tech космос Астронавти NASA вийшли у відкритий космос для встановлення сонячних батарей: відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Астронавти NASA вийшли у відкритий космос для встановлення сонячних батарей: відео

Космічна експедиція триватиме до неділі, 20 червня

16 червня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:








Астронавти NASA Шейн Кімбро та Томас Песко від Європейського космічного агенства (ЄКА) вийшли у відкритий космос із важливою місією.  Як повідомляє NASA, космонавти мають встановити сонячні панелі для забезпечення живлення орбітальної станції. Сьогодні, 16 червня, вони мають розмістити та розгорнути у відкритому космосі першу із двох нових батарей.

Астронавти NASA вийшли у відкритий космос для встановлення сонячних батарей: відео

Астронавти NASA. Фото: nasa.gov

У неділю, 20 червня, астронавти встановлять другий комплект сонячних батарей. У космічній експедиції їх супроводжують двоє бортпровідників. Вони допомагають Кімбро та Песко одягати і знімати скафандри та забезпечують підтримку робототехніки.

Дві нові панелі прибули на станцію на вантажному кораблі SpaceX Dragon. Батареї доповнюватимуть інші, що там розміщені. Адже вони хоч і добре функціонують, але вже почали показувати перші очікувані ознаки погіршення роботи. Існуючі на станції панелі пропрацювали більше свого 15-річного терміну. Перший комплект був розвернутий ще у квітні 2000 року. Відтоді батереї не змінювалися.  

Для Шейна Кімбро ці два виходи у відкритий космос стануть сьомим і восьмим, а для Томаса Песко – третім і четвертим. Астронавти прибули на космічну станцію, де вони мають пробути шість місяців,  ще 24 квітня з місією NASA SpaceX Crew-2 на борту Crew Dragon Endeavour.

Починаючи з 16 червня, експедиція транслюватиметься у прямому ефірі, на сайті агентсва, в додатках NASA та на каналі в Youtube.



Нагадаємо, 15 червня із Середньоатлантичного регінального космопорту (MARS) на острові Уоллопс у Вірджинії було запущено в космос ракету Minotaur 1 від американської компанії Northrop Grumman. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини