Головна Новини HI-tech космос В роботі космічного телескопа Hubble стався збій: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В роботі космічного телескопа Hubble стався збій: що відомо

Фахівці NASA намагаються вивести апарат з безпечного режиму

17 червня 2021, 14:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп Hubble перейшов в безпечний режим після збою в роботі. Про це повідомляє Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору на своєму офіційному сайті.

В роботі космічного телескопа Hubble стався збій: що відомо

В роботі телескопа Hubble стався збій. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, кілька днів тому на апараті перестав працювати комп'ютер корисного навантаження NSSC. Через це телескоп перейшов в безпечний режим. Наступного дня група співробітників відомства, яка відповідає за експлуатацію Hubble, спробувала перезавантажити обладнання, проте зіткнулися з тією ж проблемою.

Після цього фахівці планували перейти на один з модулів резервного копіювання, а потім зробити ще одну спробу запуску комп'ютера для того, щоб переконається в розв'язанні проблеми. Однак на цей момент невідомо, чи вдалося це.

Для довідки: NSSC — це система, яка використовується у якості комп'ютера корисного навантаження. Була побудована в вісімдесятих роках минулого століття. Система є частиною модуля управління та обробки даних наукових інструментів на борту космічного телескопа Hubble. Його заміна відбулася у 2009 році під час місії астронавтів з обслуговування космічного апарату. У даного модуля існує кілька резервних рівнів, які можуть бути запущені в разі необхідності в якості основного.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що під час шостого польоту дрона-вертольота NASA Ingenuity стався збій в навігаційній системі. Через даної проблеми вертоліт початок розгойдувати прямо в повітрі та відхилятися від курсу. Більш детально читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що космічний телескоп NASA Hubble сфотографував спіральну галактику в центрі якої знаходиться масивна чорна діра. Вчені детально розповіли про даний вид галактик. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини