Головна Новини HI-tech космос Стався збій: що відомо про новий політ вертольота NASA на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стався збій: що відомо про новий політ вертольота NASA на Марсі

NASA розповіла про те, як пройшов шостий політ вертолітного дрона Ingenuity

28 травня 2021, 13:25 comments1363
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) повідомило про те, як пройшов черговий політ їх безпілотного вертольота на Марсі.

Стався збій: що відомо про новий політ вертольота NASA на Марсі

Збій під час шостого польоту дрона на Марсі. Фото з відкритих джерел

Як повідомляється на сайті відомства, під час шостого польоту Ingenuity стався збій в системі навігації. Раніше планувалося, що під час чергового польоту, дрон повинен був піднятися на висоту 10 метрів зі швидкістю чотири метри в секунду, а після, пролетівши деяку відстань, приземлитися в новій для нього місцевості.

За словами відомства, перші 150 метрів політ ніяких інцидентів не відбувалося, але після вертолітний дрон почав розгойдуватися і коригувати швидкість. Такий стан тривав протягом усього польоту. Також датчики літального апарату показували великі коливання напруги. Перед тим як приземлитися, Ingenuity зробив відхилення по крену і тангажу більш ніж на 20 градусів.

У NASA з'ясували, що під час першої хвилини польоту в навігаційній системі дрона стався збій. Це призвело до втрати одного переданого зображення з навігаційної камери. Внаслідок цього всі наступні зображення доставлялися з неточними тимчасовими мітками. А це означало те, що навігаційна система апарату працювала, ґрунтуючись на невірну інформацію.

Попри всі виниклі проблеми під час польоту дрона, йому все ж, вдалося вдало приземлитися, але з відхиленням на 5 метрів від передбачуваного місця посадки. У NASA відзначили, що всі помилки будуть враховані, а отримані знання допоможуть їм під час майбутніх польотів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA відправить робота на Місяць, а також про те, що NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини