Головна Новини HI-tech космос Як виглядає "галактика-електростанція": телескоп "Хаббл" зробив нове фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає "галактика-електростанція": телескоп "Хаббл" зробив нове фото

Hubble сфотографував галактику, яку називають сейфертовською

14 червня 2021, 14:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп Hubble сфотографував спіральну галактику. Про це повідомляє видання SciTechDaily.

Як виглядає "галактика-електростанція": телескоп "Хаббл" зробив нове фото

Як виглядає сейфертовська галактика. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, галактику під назвою NGC 3254 вдалося сфотографувати завдяки ширококутній камері телескопа. Це обладнання може вести спостереження у видимому, ближньому інфрачервоному та ультрафіолетовому світлі.

Зазначається, що вказана галактика є не зовсім звичайною. NGC 3254 — це сейфертовська галактика, а це означає, що вона має дуже активне ядро, яке виділяє стільки ж енергії, скільки вся інша її частина.

Як виглядає ”галактика-електростанція”: телескоп ”Хаббл” зробив нове фото - фото 2

Відомо, що близько 10% з усіх відомих нам галактик є сейфертовськими. Такий вид гравітаційно-пов'язаних систем був вперше описаний у 1943 році американським астрономом Карлом Сейфертом.

Всередині "активних галактик", таких як NGC 3254, знаходяться надмасивні чорні діри, які  активно аккрецирують матеріал, що виділяє велику кількість радіації.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA вперше показало зібрану ракету-носій SLS, яка повинна відправити людей на єдиний супутник Землі. Розмір основного ступеня, який був спущений на мобільну пускову установку, склав 65 метрів.

У відомстві зазначають, що вперше всі головні елементи космічної ракети були зібрані в їх пусковій конфігурації. Докладніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA опублікувало панорамну фотографію з червоної планети. Для більшого занурення до зображення додали звук марсіанської пустелі. Також вчені повідомили, що ровер Perseverance вже приступив до виконання своїх основних обов'язків.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини