Головна Новини HI-tech космос NASA вперше показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA вперше показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць

NASA показало, як виглядає зібрана ракета-носій

14 червня 2021, 11:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору опублікувало фото процесу зборки космічної ракети під назвою SLS. Про це повідомляє видання BBC.

NASA вперше показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць

Космічна ракета NASA. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, інженери з Космічного центру імені Джона Кеннеді завершили спуск основного ступеня ракети на мобільну пускову установку. Вона була встановлена між двома меншими за розміром прискорювачами. Розмір основного ступеня склав 65 метрів.

У відомстві зазначили, що вперше всі три головні елементи ракети-носія були зібрані разом у їх пусковій конфігурації. Нині команди інженерів продовжують працювати над закріпленням активного ступеня, на якому встановлений твердопаливний ракетний двигун.

NASA вперше показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць - фото 2

Відомо, що ця космічна ракета буде використана в місії "Артеміда 1", в рамках якої вона відправить космічний корабель із людьми на Місяць.

Вже цього літа на SLS встановлять капсулу екіпажу космічного корабля Orion, а потім, вкінці року, проведуть випробувальний політ навколо супутника Землі. Під час випробувань людей у капсулі не буде. Планується, що відправка людей на Місяць відбудеться через 2 роки.

NASA вперше показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Європейське космічне агентство (ESA) хоче відправити місію на Венеру.

У місії буде використаний новий космічний апарат під назвою EnVision. На ньому буде встановлено більш сучасне обладнання, ніж на апараті, який використовувався в попередній місії. Це допоможе вченим глибше і докладніше вивчити цю планету.

Також видання інформувало про те, що Китайське національне космічне управління опублікувало кілька нових фотографій із Марса. Знімки були зроблені за допомогою ровера Zhurong і бездротової камери. Докладніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини