Головна Новини HI-tech космос Європа відправить місію на Венеру: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа відправить місію на Венеру: що відомо

ESA запустить космічний апарат до Венери

11 червня 2021, 16:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Європа запустить свою нову космічну місію. Про це повідомляє видання Space.com. Як стало відомо, Європейське космічне агентство (ESA) планує запустити на орбіту Венери апарат під назвою EnVision.

Європа відправить місію на Венеру: що відомо

NASA запустить місію на Венеру. Фото з відкритих істчоніков

Раніше відомство вже відправляло до Венери зонд ESA Venus Express, однак на новинку буде встановлено більш сучасне обладнання, яке дозволить глибше і докладніше вивчити цю планету.

Радіолокаційний прилад для EnVision   поставить американське агентство NASA. Завдяки йому ESA зможе створити унікальну карту поверхні Венери.

Запуск зонда здійснить планована ракета-носій Ariane 6. Старт місії запланований на 31 рік. Після вирушення EnVision в космос, йому буде потрібно 31 місяць, щоб досягти свого пункту призначення.

Раніше в NASA заявили, що хочуть запустити кілька місій з вивчення Венери. Вчений американського відомства Том Вагнер зазначив, що завдяки спільним зусиллям NASA та ESA, можна буде краще зрозуміти, чому Венера і Земля при всій своїй схожості на початку, стали настільки різними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору запустить дві місії, які будуть спрямовані на вивчення Венери. В останній раз відомство відправляло зонд до цієї планеті 30 років тому. Більш детально читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що китайський марсохід Zhurong відправив на Землю кілька знімків, зроблених на червоній планет е. На фотографіях був зображений сам ровер, а також пейзажі Марса і посадкова платформа.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини