Головна Новини HI-tech космос "Космічне селфі": китайський ровер зробив нові фото з Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

"Космічне селфі": китайський ровер зробив нові фото з Марса

Китайський марсохід відправив нові фото на Землю

11 червня 2021, 12:20 comments1237
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китайське національне космічне управління опублікувало нові фото з червоної планети. Про це повідомляє видання "Синьхуа".

"Космічне селфі": китайський ровер зробив нові фото з Марса

Марсохід показав нові фото з Марса. Фото з відкритих джерел

На фотографіях був зображений марсіанський пейзаж, марсохід Zhurong, який знаходиться на Марсі з 15 травня цього року, і його посадкова платформа. Зображення були представлені громадськості під час церемонії, на якій говорили про успіхи першої для Китаю місії по дослідженню червоної планети. Дані знімки були зроблені бездротовою камерою.

”Космічне селфі”: китайський ровер зробив нові фото з Марса - фото 2

Відомо, що ровер Zhurong був відправлений на Марс з метою дослідження клімату і ґрунту планети. Він був доставлений на червону планету в складі апарату "Тяньвень-1" Вся місія повинна тривати близько трьох місяців. З моменту посадки ровер регулярно відправляє нові фотографії з Марса, перші з яких були доставлені на Землю 19 травня.

”Космічне селфі”: китайський ровер зробив нові фото з Марса - фото 3

Для довідки: китайський шестиколісний ровер Zhurong приземлився на Марс 15 травня, а вже 22 покинув посадкову платформу і почав проводити розвідку місцевості.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA планує відправити зонд до великого астероїда. У відомстві назвали цілі місії, дату запуску, а також рік в якому апарат зможе наблизитися до небесного тіла. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA продемонструвало фотографії найбільшого супутника в Сонячній системі. Автоматична міжпланетна станція "Юнона" зробила їх під час того, як наближалася до Юпітера в 33-тє. На те, щоб зробити фотографії в апарату було всього кілька десятків хвилин, поки він не наблизився до планети. Більш детально читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини