Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як буде виглядати телескоп-"мисливець за астероїдами" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як буде виглядати телескоп-"мисливець за астероїдами" (ФОТО)

NASA побудує новий космічний телескоп

15 червня 2021, 14:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору починає розробку телескопа, який призначений для виявлення небезпечних комет і астероїдів. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

NASA показало, як буде виглядати телескоп-"мисливець за астероїдами" (ФОТО)

NASA побудує новий космічний телескоп. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, інфрачервоний космічний телескоп отримав назву Near Earth Object Surveyor. Апарат зможе виявляти та характеризувати більшість потенційно небезпечних небесних тіл, розміром від 140 метрів і більше, в межах 30 мільйонів миль від Землі.

Також він зможе працювати незалежно від часу доби. Це дозволить суттєво прискорити виявлення небезпечних об'єктів, через те, що на цей момент астрономи по всьому світу використовують наземні оптичні телескопи, які дозволяють проводити дослідження тільки в нічний час доби.

Відомство планує запустити телескоп Near Earth Object Surveyor у 2026 році.

NASA показало, як буде виглядати телескоп-”мисливець за астероїдами” (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічний телескоп "Хаббл" зробив фотографію "галактику-електростанцію". Даний вид гравітаційно-пов'язаних систем називається сейфертівськими. Апарату вдалося зробити знімок завдяки своїй ширококутної камери, яка може вести спостереження у видимому, ближньому інфрачервоному та ультрафіолетовому світлі. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA опублікувало панорамну фотографію поверхні Марса. До нього були додані фото ровера Perseverance, а також звуки марсіанської пустелі. Також у відомстві повідомили про плани роботи марсохода на найближчі кілька місяців. Детальніше читайте у нашій статті.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини