Головна Новини HI-tech технології Які додатки у смартфоні «крадуть» трафік
commentss НОВИНИ Всі новини

Які додатки у смартфоні «крадуть» трафік

Експерт групи компаній Angara Руслан Косарєв розповів, що деякі додатки на смартфоні у фоновому режимі можуть «з'їдати» трафік

7 травня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Мабуть, у смартфоні кожної людини знайдеться велика кількість додатків, які дозволяють їй спілкуватися, працювати, розвиватися, відпочивати.

Які додатки у смартфоні «крадуть» трафік

Названі додатки, які "з'їдають" ваш трафік (фото з відкритих джерел)

Але чимало програм, запущених у фоновому режимі, отримують набагато більше даних користувача, аніж він дозволив. Крім порушення конфіденційності, це ще і "з'їдає" трафік.

Експерт групи ІБ-компаній Angara Руслан Косарєв розповів, що деякі програми отримують оновлення, синхронізують дані і направляють телеметрії, оскільки дані користувачів приносять дохід при монетизації мобільних додатків. Цей процес і "краде" трафік.

За словами фахівця, є два типи мобільних додатків. Одні з них працюють у легітимному полі, інші — шкідливі, які "крадуть" дані і трафік.

Перший тип програми можна визначити, прочитавши Політику конфіденційності, яку надають програми, а потім просять "прийняти" на старті її використання.

Другий тип додатків може з'явитися на ґаджеті непомітно для користувача, наприклад, при скачуванні якихось даних з інтернету (із неперевіреного сайту).

Експерт радить періодично перевіряти налаштування додатків на своєму смартфоні і самостійно налагоджувати можливість передачі даних.

Він рекомендує встановити на пристрій антивірус, який допоможе захистити його від шкідливого програмного забезпечення і контролюватиме витрати трафіку. Але через офіційні програми трафік також може "витікати". У таких випадках потрібно або видалити програму, або змиритися з цим.

Нагадаємо, фахівець розповів, які мобільні додатки варто видалити зі свого ґаджета, тому що вони лише витрачають заряд енергії, стежать за власником і приносять мінімум користі.

Раніше експерт Сергій Кузьменко розповів, чому на смартфоні слід повністю закривати мобільні додатки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини