Головна Новини HI-tech технології Які професії штучний інтелект не замінить у найближчі роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Які професії штучний інтелект не замінить у найближчі роки

Експерт назвав три групи професій, які не постраждають від розвитку штучного інтелекту.

16 травня 2023, 20:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Останні кілька років спостерігається різкий ріст штучного інтелекту, який викликав створення нових можливостей та фахів для людей. Однак частина з них боїться, що нові програми та автоматизація залишать їх без роботи. Про професії, які не замінить штучний інтелект повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

Які професії штучний інтелект не замінить у найближчі роки

Які професії штучний інтелект не замінить. Фото з відкритих джерел

Нещодавно одна з великих компаній, яка допомагала учням та студентам з домашнім завданням зіткнулась з різким падінням відвідуваності, а згодом вартість самої компанії впала на 50%. Причина цього штучний інтелект ChatGPT, яким усе більше користуються люди для пошуку відповідей. Згідно з прогнозами Goldman Sachs, розвиток ШІ може призвести до того, що 300 млн людей втратять свою роботу у найближчі 10 років.

Мартін Форд автор книги "Правило роботів: як штучний інтелект змінить все", стверджує, що є ряд професій, які штучний інтелект не може замінити.

"Це насамперед творчі професії: якщо ви не виконуєте шаблонну роботу, а генеруєте нові ідеї, створюєте щось нове, то конкуренція роботів вам не загрожує", — говорить Мартін Форд.

На думку експерта з ШІ, є певні завдання, які наразі нездатна виконати комп’ютерна програма, насамперед це емоційний інтелект та нестандартне мислення. Мартін Форд виділяє три категорії, де люди й надалі зможуть безпечно працювати і не хвилюватись, що їх замінить штучний інтелект. До першої групи входять такі галузі як наука, медицина та юриспруденція.

Друга група складається з фахівців, які потребують складних взаємодій. Форд виділяє тут такі професії: журналісти-розслідувачі, бізнес-консультанти та медсестри.

До третьої категорії експерт відніс фахівців, що перебувають у мобільності та розв’язують проблеми у непередбачених умовах. Ця група складається зі зварювальників, електриків, сантехніків та інших.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вченні під'єднали мозок мавпи до комп’ютера: тварина керувала роботом силою думки.

Також "Коментарі" писали про штучний інтелект допоможе розшифрувати найдавніше людське письмо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини