Головна Новини HI-tech технології Перша компанія стала жертвою штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша компанія стала жертвою штучного інтелекту

Компанії Chegg стала жертвою штучного інтелекту ChatGPT на фондовому ринку. За один день сервіс втратив майже половину вартості своїх акцій.

4 травня 2023, 19:15 comments1231
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

ChatGPT, що працює на основі штучного інтелекту вплинув на розвиток каліфорнійської навчальної компанії Chegg. Після розмов з генеральним директором  компанії Деном Розенсвейгом, її акції впали на 40%. Розенсвейг стверджував, що ChatGPT впливає на кількість нових клієнтів компанії Chegg. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Перша компанія стала жертвою штучного інтелекту

Компанії Chegg стала жертвою штучного інтелекту. Фото з відкритих джерел

Chegg – це компанія, яка дозволяє студентам та учням публікувати свої домашні завдання на своїй платформі, що дозволяє іншим користувачам їх використати у власних цілях. Chegg вважає, що вони "допомагають в домашньому завданні", однак викладачі називають це "обманом". Користування сервісом коштує 15,95 долара на місяць, проте, ймовірно студенти вважатимуть неактуальною платформу, адже ChatGPT безплатно надає щось схожу послугу.

Науковий дослідник Метью Міттельстедт вважає, що Chegg може значно постраждати віл ШІ, адже сервіс працює як агрегатор та не надає оригінального контенту чи послуг.

"З точки зору руйнування... Я не думаю, що (ШІ) так швидко підірве основи в більшості галузей, як думають люди", — вважає Міттельстедт, однак додає, що "Chegg — це дуже нішевий, обмежений сервіс... продукт, який вони пропонують, — це агрегація, така ж, як ChatGPT, і ChatGPT не зникне".

Генеральний директор Chegg Ден Розенсвейг вважає, що штучний інтелект зробить компанію сильнішою. Сервіс почав розробку власного штучного інтелекту на базі GPT-4 під назвою Cheggmate.

Міттельстедт вважає, що це шанс для компанії врятувати своє становище, адже ChatGPT не завжди видає корисну і потрібну відповідь на запит користувача.

"Швидкі запити не таке вже й легке завдання, і багато студентів не обов’язково мають час, щоб навчитися це робити. Якщо Chegg або інші сервіси можуть змінитись і з’ясувати, як покращити цей процес, я вважаю, що це дійсно має велику цінність", — говорить науковий дослідник.

Chegg, ймовірно, перша в історії публічна компанія, яка визнала, що нова технологія штучного інтелекту руйнує її. Акції компанії за один день впали на 40%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зафіксована перша смерть людини від штучного інтелекту.

Також "Коментарі" писали, що після невдалого запуску ракет SpaceX, регулятор цивільної авіації США почав розслідування проти компанії Ілона Маска.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини