Головна Новини HI-tech технології Як змусити комп'ютер працювати швидше: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змусити комп'ютер працювати швидше: кілька корисних порад

Чому комп'ютер став працювати повільно

21 січня 2022, 18:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Як змусити комп'ютер працювати швидше: кілька корисних порад

Як прискорити комп'ютер. Фото з відкритих джерел

У пору розвитку технологій користувачів комп'ютерів стає дедалі більше. Однак багато хто помічає, що з часом його машина починає працювати помітно повільніше. Якщо ви з таких, не засмучуйтесь і не поспішайте купувати нову техніку, можливо кілька простих порад від експертів, допоможуть вам у вирішенні цієї проблеми.

Декілька основних причин чому комп'ютер став працювати повільно:

Завантаженість фоновими процесами.

Деякі програми, якими ви не користуєтеся, запускаються одночасно з початком роботи комп'ютера і непомітно продовжують працювати. Усі вони використовують ресурси ПК і відповідно уповільнюють його роботу.

•Жорсткий диск

Старий, заповнений або жорсткий диск (HDD), що виходить з ладу, може суттєво уповільнити комп'ютер.

•Віруси та інші шкідливі програми.

Як прискорити роботу комп'ютера :

•Видалити програми з автозавантаження операційної системи.

Багато програм при установці автоматично додаються до списку автозавантаження та починають працювати зі стартом ПК. Велика кількість такого "баласту" здатна уповільнити навіть потужні комп'ютери.

Щоб видалити програми з автозавантаження, можна натиснути правою кнопкою миші ( Windows 10 і Windows 8.1) по "Пуск", відкрити диспетчер завдань, натиснути кнопку "Докладніше" (якщо відображається), а потім перейти на вкладку "Автозавантаження". Вимкнути програми, якими ви не користуєтесь.

Замінити ваш HDD на новий і швидкий вид накопичувача.

В цей час вже існує кілька видів більш "швидких" накопичувачів. Фахівці відзначають, що для рядового користувача SSD накопичувач зараз вважається оптимальним варіантом. Після встановлення цієї деталі, ПК зможе завантажувати систему та бути готовим до роботи всього за кілька секунд.

Видалення шкідливих програм.

Багато користувачів навіть не здогадуються, що за повільною роботою ПК може бути вірус. Якщо на комп'ютері не встановлений антивірус або працює не найактуальніша його версія, можливо, що на пристрої вже "оселився" такий непроханий гість. Деякі віруси, наприклад, приховані майнери , що видобувають криптовалюту, використовуючи ваш пристрій, можуть сильно впливати на його роботу і навіть вивести його з ладу.

Щоб уникати таких проблем, завжди оновлюйте антивірус і час від часу запускайте сканування комп'ютера. Позбувшись шкідливих програм, ви можете суттєво прискорити ПК.

•Видалення програм, якими ви не користуєтеся

Якщо на жорсткому диску залишається мало місця, нормальна робота Windows стає неможливою.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Nestle потрапила у скандал в Індії. Продукцію вже зняли з полиць магазинів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вартість біткоїну різко обвалилася. Чому так відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини