Головна Новини HI-tech технології Вперше в історії робот вбив людину без наказу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії робот вбив людину без наказу

Військовий дрон самостійно вистежив і ліквідував ціль

1 червня 2021, 13:15 comments1001
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Денис

Вперше в історії людства бойовий робот самостійно здійснив вбивство. Про це повідомляється в офіційному звіті експертної групи Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй по Лівії.

Вперше в історії робот вбив людину без наказу

Військовий дрон вбив людину в автономному режимі. Фото з відкритих джерел

У документі зазначено, що в березні минулого року під час сутички між військовим угрупуванням, яка підпорядковувалася командуючому Лівійської національної армії Халіфа Хафтару і урядовими силами Лівії, військовий квадрокоптер, будучи в автономному режимі скоїв вбивство людини. Бойовий безпілотник Kargu-2 самостійно виявив і без наказу оператора знищив мета. Даний літальний апарат був оснащений вибухівкою, яка вибухає при підльоті до мети.

Найімовірніше, безпілотник, виконуючи бойову місію, втратив свою початкову мету, яка могла бути ліквідована іншим літальним апаратом. Після цього машина самостійно призначила для себе нову. Загиблим став учасник бойових дій з боку Лівійської національної армії.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що компанія Ілона Маска SpaceX почала будівництво своїх плавучих космодромів. Вони будуть розташовуватися в океані поблизу узбережжя штату Техас. Рендер майбутніх плавучих платформ опублікував Ілон Маск на своїй сторінці в соціальній мережі.

Також, видання інформувало про те, що NASA опублікувало зображення центру нашої галактики. Панорамне зображення центру Чумацького Шляху було складено з великої кількості даних, які радіотелескопи збирали протягом 20 років. Нове зображення зібрав воєдино астроном Массачусетського університету, витративши на це рік.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини