Головна Новини HI-tech космос Як виглядатимуть плавучі космодроми Ілона Маска
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядатимуть плавучі космодроми Ілона Маска

Компанія Ілона Маска побудує кілька плавучих космодромів

1 червня 2021, 12:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В США посеред океану побудують два космодрому. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter мільярдер, засновник компаній Tesla і SpaceX, Ілон Маск.

Як виглядатимуть плавучі космодроми Ілона Маска

SpaceX будує плавучі космодроми. Фото з відкритих джерел

Нові об'єкти будуватимуть в океані поблизу узбережжя штату Техас. За основу для плавучих космодромів були взяті кілька нафтових платформ, які компанія SpaceX придбала за три з половиною мільйони доларів. Нові космодроми будуть названі Phobos і Deimos (на честь супутників Марса).

Дані платформи будуть використовуватися для запуску ракет компанії SpaceX. Наприклад, вони зможуть служити стартовою і посадковим майданчиком для ракети-носія Falcon 9, яка використовується для запуску космічних кораблів, супутників зв'язку і науково-дослідних космічних апаратів. А в майбутньому з Phobos і Deimos зможуть злетіти та кораблі Starship, які здійснять пілотовані польоти на червону планету. Введення в експлуатацію даних об'єктів очікується вже у 2022 році.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA показала фотографії з поверхні Марса, які зобразив марсохід Curiosity. На фото можна побачити марсіанські хмари. Завдяки новим фотографіям вчені змогли зробити нові наукові відкриття.

Також видання інформувало про те, що під час чергового польоту вертолітного дрона NASA Ingenuity несподівано стався збій в роботі системи навігації апарату. Через даної помилки безпілотник, прямо під час польоту, початок розгойдувати з одного боку в інший. Вчені з NASA проаналізували ситуацію і розповіли про те, що сталося з їх технікою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини