Головна Новини HI-tech технології Вчені виявили серйозну небезпеку у додатках зі штучним інтелектом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили серйозну небезпеку у додатках зі штучним інтелектом

Застосунки на романтичну тематику зі штучним інтелектом збирають конфіденційну інформацію про користувачів.

21 лютого 2024, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідження, яке було присвячене до Дня святого Валентина, проаналізувало романтичні додатки зі штучним інтелектом та виявило серйозну небезпеку у їх конфіденційності. Такі застосунки можуть масово збирати дані користувачів, передавати їх, або продавати.

Вчені виявили серйозну небезпеку у додатках зі штучним інтелектом

Застосунки зі штучним інтелектом збирають конфіденційну інформацію. Фото з відкритих джерел

Організація The Mozilla Foundation проаналізувала 11 чат-ботів зі штучним інтелектом, які під прикриттям романтики показують небезпечну реальність. Виявилось, що вони не заслуговують довіри та належать до найгіршої категорії продуктів щодо збереження конфіденційності.

"Хоча їх продають як щось, що покращить ваше психічне здоров’я та добробут, вони спеціалізуючись на послабленні залежності, самотності та токсичності, збирають якомога більше даних про вас", — пише автор дослідження.

Дослідження виявило, що 73% застосунків не повідомляють, як вони керують уразливими місцями безпеки, а 45% чат-ботів дозволяє використовувати слабкі паролі. Крім того, майже всі застосунки діляться та продають особисті дані користувачів.

Для тих, хто не може встояти перед перспективою роману зі штучним інтелектом, Mozilla Foundation закликає дотримуватися кількох запобіжних заходів, зокрема не говорити та не писати в застосунках нічого такого, що б не міг прочитати ваш колега чи член родини. Також пропонується використовувати надійний пароль та обмежити доступ програми до інших мобільних функцій, таких як ваше місцезнаходження, мікрофон і камера.

"Вам не потрібно платити за круті нові технології вашою безпекою чи конфіденційністю", — наголошують автори дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що віртуальна модель, яка була створена за допомогою штучного інтелекту заробляє тисячі доларів.

Також "Коментарі" писали про тренди штучного інтелекту, які будуть домінувати у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини