Головна Новини HI-tech технології Вчені побачили "Полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені побачили "Полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

"Полум'я" світиться завдяки іонізації газів і є домом для скупчення сотень зірок

18 січня 2022, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зробили нову фотографію дивовижної туманності у космосі. Про це пише видання ScienceAlert.

Вчені побачили "Полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Нові знімки вченим вдалося отримати завдяки радіотелескопу Atacama Pathfinder Experiment. Зазначається, що ці дані дозволили їм по-новому подивитись область зореутворення в радіодіапазоні.

Туманність Полум'я знаходиться близько до знаменитої туманності Кінська Голова і є частиною Комплексу Молекулярних Хмар Оріону, розташованого в сузір'ї Оріону.

Комплекс Оріона являє собою велику серію зіркоутворюючих туманностей, які сягають сотень світлових років у всіх напрямках, починаючи приблизно з 1000 світлових років від Сонячної системи. Через своє розташування (близько з комічного погляду) і великих розмірів він представляє великий інтерес для вчених, які вивчають народження зірок.

Але зірки народжуються у хмарах щільного пилу та газу, які затемнюють зірки в оптичному діапазоні. І тут на допомогу приходять наукові інструменти, що фіксують зображення у радіодіапазоні. Завдяки їм можна фотографувати деталі, які не видно нашим очам.

Туманність Полум'я – одна з багатьох у цьому комплексі. Її класифікують як емісійну туманність. Тобто він випромінює власне світло, на відміну від відбивних туманностей.

"Полум'я" світиться завдяки іонізації газів і є домівкою для накопичення сотень новостворених зірок, зосереджених у її центрі.

У своїх спостереженнях вчені змогли простежити за молекулярними потоками, величезними вітрами, що витісняються в міжзоряне простір процесами зіркоутворення, і нанести на карту молекулярний газ у різних галузях туманності.

Вчені побачили ”Полум'я” у космосі: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESO/Th. Stanke & ESO/J. Emerson/VISTA/Cambridge Astronomical Survey Unit

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вчені за допомогою відомої обсерваторії спостерігають за двома небезпечними об'єктами. Два небесні тіла є ядрами гігантських галактик, які наближаються до того, щоб злитися докупи. Після завершення цього процесу утворюється ще більш смертоносний об'єкт. В цей час між ними знаходиться відстань у десять тисяч світлових років, що мало за космічними мірками.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відомий американський виробник програмного забезпечення здійснив найбільшу покупку за історію інтерактивних розваг. Завдяки новій угоді Microsoft тепер володітиме компанією Activizion, яка є видавцем популярних відеоігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини