Головна Новини HI-tech космос Вчені знайшли в космосі одразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли в космосі одразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті (ФОТО)

Квазари відіграють важливу роль у формуванні галактик

18 січня 2022, 14:50 comments1144
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи виявили кілька квазарів. Знімки були опубліковані на офіційній сторінці американського відомства NASA у соціальній мережі Instagram.

Вчені знайшли в космосі одразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Вчені розповіли, що нещодавно за допомогою відомого космічного телескопа Hubble було виявлено два квазари, які, схоже, зливаються в один об'єкт. Астрономи вважають, що ці квазари, які є маяками світла, що живляться надмасивними чорними дірками, це ядра двох масивних галактик, що стикаються.

Квазари на цій ілюстрації знаходяться всього в 10 000 світлових років один від одного, і коли їхні галактики зіллються, вони створять ще більш потужну темну діру.

Квазари грають значної ролі у формуванні галактик. Вивчаючи ці два квазари, вчені можуть перевірити ідеї про те, як розвиваються галактики та чорні дірки.

Вчені знайшли в космосі одразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та J. Olmsted (STScI)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили загадкову планету, схожу на Юпітер. Вона знаходиться відносно близько до Землі і має розміри, як у нашого газового гіганта, проте її маса набагато більша. Однією з особливостей нововідкритого світу його орбітальний період.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що українські полярники зафіксували хвилі цунамі, які дійшли до Антарктиди з Тихого океану. Цунамі утворилося внаслідок активності підводного вулкана біля берегів Тонгі. За даними вчених, навіть попри шар льоду хвиля дійшла заввишки 60 сантиметрів. Крім того, вдалося зафіксувати "стрибки" атмосферного явища, що також є наслідком виверження. Полярники опублікували відео, на якому відображено дивовижне природне явище.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини