Головна Новини HI-tech технології Україна увійшла в топ-5 країн світу за обсягом транзакцій з криптовалютами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна увійшла в топ-5 країн світу за обсягом транзакцій з криптовалютами

У Мінцифрі оцінили зростання криптоіндустрії в Україні

8 лютого 2022, 17:42
Поділіться публікацією:

За інформацією міністерства цифрової трансформації, криптоіндустрія в Україні за минулий рік виросла у п’ять разів. Про це під час Дія.Саміт заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, передає портал "Коментарі".

Україна увійшла в топ-5 країн світу за обсягом транзакцій з криптовалютами

Криптоіндустрія в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами Борнякова, криптоіндустрія найшвидше з усіх сфер економіки росте в Україні. 

"Криптоіндустрія має стати потужним драйвером розвитку цифрової економіки України. Уявіть собі, що тільки за  за 2021 рік криптоіндустрія зросла вп'ятеро. Мені невідомі інші традиційні сфери економіки, які зростали б такими темпами. 33 млрд доларів вклали венчурні інвестори в блокчейн екосистеми. Ми вважаємо, що Україна може стати комфортною країною для компаній з усього світу з багатомільярдними капіталами, щоб збільшилась кількість інвестицій і стратапів", – сказав Олександр Борняков.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Володимир Зеленський відмовився підписувати прийнятий Верховною Радою законопроект "Про віртуальні активи" (№3637),  що передбачає законодавче регулювання ринку цифрових активів, і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями. 

Раніше "Коментарі" вже повідомляли, що у додатку "Дія" з‘явилось шість нових послугопитування, шеринг техпаспорта, зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, дозвіл на будівництво, продовження та припинення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Тепер додаток загалом пропонує 14 електронних послуг. Також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров завив, що Мінцифри подбає і про захист персональних даних українців. 

Читайте також: Дія.City: як зареєструватись і платити менші податки



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Alex

8 лютого 2022, 20:06

"Ворье всрались офшоры - все в крипту"!!! - Сам попандопуло узаконил (лоханулся слегка с офшорками, ну да награбил много - на все хватит


Новини