Головна Новини HI-tech технології Дія.City: як зареєструватись і платити менші податки
commentss НОВИНИ Всі новини

Дія.City: як зареєструватись і платити менші податки

Завдяки Дія.City ІТ-компанії сплачуватимуть менші податки, зможуть будувати прозору корпоративну структуру, матимуть кращий доступ до інвестицій

8 лютого 2022, 16:29
Поділіться публікацією:

В Україні офіційно запустили сервіс Дія.City. Це податкова система, яка буде доступна в будь-якому куточку України. Послуга була презентована сьогодні, 8 лютого, під час Дія.Самміт. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров, передає портал "Коментарі".

Дія.City: як зареєструватись і платити менші податки

Дія.City реєстрація. Фото з Telegram-канала Михайла Федорова

"Дія City" пропонує пом’якшену податкову систему – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання силовиків. Вступ до "Дія City" є добровільним. Спеціальний режим функціонуватиме паралельно з чинними умовами розвитку ІТ.

"Ми трансформуємо Україну в країну продуктових IT-компаній та стартапів. Діємо, щоб не лише талановиті українці залишалися вдома, а й міжнародні IT-компанії ставали резидентами Дія.City", — сказав керівник проєкту Дія.City Олександр Борняков.

З 8 лютого 2022 року IT-компанії можуть подавати заявки на участь у цьому спеціальному режимі. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт Дія.City, пройти верифікацію, використовуючи електронний підпис, заповнити заяву. У заяві можна одразу вибрати податковий режим. Заяви від компаній будуть розглядатись впродовж 10 робочих днів за принципом мовчазної згоди, тобто якщо не надійшло відмови, то компанію додали в програму. 

"10% частка ІТ у ВВП — стане реальністю вже зовсім скоро. Впевнений, що з Дія.City  Україна стане потужним IT-хабом у Східній та Центральній Європі", — заявив Федоров.

Стало відомо, що міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut стає першим резидентом Дія.City. Компанія представлена в 36 країнах світу та є найдорожчим стартапом Великої Британії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у додатку "Дія" з‘явилось шість нових послуг: опитування, шеринг техпаспорта, зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, дозвіл на будівництво, продовження та припинення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Читайте також: "єДідусь і єБабуся": в Україні пенсіонерам видадуть по смартфону





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/1023
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини