Головна Новини HI-tech технології У «Дія» з‘явилось шість нових послуг: які ще документи стали доступні українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Дія» з‘явилось шість нових послуг: які ще документи стали доступні українцям

Тепер додаток загалом пропонує 14 електронних послуг

8 лютого 2022, 15:17
Поділіться публікацією:

В Україні пройшов Дія.Саміт, де представники влади презентували нові можливості додатку "Дія", які запрацювали в Україні. Зокрема, українцям будуть доступні такі послуги: опитування, шеринг техпаспорта, зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, дозвіл на будівництво, продовження та припинення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У «Дія» з‘явилось шість нових послуг: які ще документи стали доступні українцям

Нові послуги у додатку Дія. Фото з відкритих джерел

Відтепер українці можуть згенерувати довідку про несудимість прямісінько у своєму смартфоні.

"Близько одного мільйона довідок про несудимість видається щороку. Вона потрібна, наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу", — розповів на заході міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Також українцям буде доступний шеринг техпаспорта. Таким чином ви можете у кілька кліків поділитись документом з людиною, яка їздить на вашому авто. Подана заявка оброблятиметься за 10 хвилин.

Наступна новинка додатку — автоматична реєстрація будівництва. Вона і раніше була доступна на порталі "Дія", але її обробка тривала 10 робочих днів. Тепер замовник отримуватиме дозвіл одразу.

Українцям дозволили реєструвати своє місце проживання у додатку. 

"Тепер кожен без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або в застосунку Дія та отримати підтвердження від власника житла", — розповів Михайло Федоров.

Для внутрішньо переміщених осіб запустили послугу продовження та припинення виплати грошової допомоги. 

Також Федоров завив, що Мінцифри подбає і про захист персональних даних українців. 

"Для посилення кібербезпеки в країні найближчим часом реалізуємо низку ініціатив. Зокрема, легалізуємо багбаунті та pen-тести", — заявив очільник міністерства. 

Додамо, що також в Україні анонсували запуст системи  Дія.City. Проєкт запущений  для успішної побудови та розвитку ІТ-бізнесу: від сприятливих податків (у 5 разів нижчі, порівняно із загальною системою оподаткування) до соціальних гарантій для розробників, інструментів захисту інвестицій та інтелектуальної власності. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні громадяни віком від 60 років, які пройшли курс вакцинації, отримають безкоштовні смартфони від держави.

Читайте також: У МОЗ розповіли, у чому небезпека одночасно заразитися коронавірусом та грипом





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/1012
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини