Головна Новини HI-tech технології У Китаї створили розумного робоконя, який може перевозити людей верхом: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї створили розумного робоконя, який може перевозити людей верхом: як він виглядає (ФОТО)

"Кінь" вміє самостійно пересуватися і взаємодіяти зі своїм господарем

8 вересня 2021, 13:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Китаї створили робота-коня. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

У Китаї створили розумного робоконя, який може перевозити людей верхом: як він виглядає (ФОТО)

У Китаї створили робоконя. Фото: ithome.com

Китайська компанія під назвою Xpeng Motors представила розумного робоконя. Повідомляється, що вона володіє чотирма ногами, витягнутою шиєю і мордою, в яку вмонтовано камери. Також для орієнтації в просторі інженери оснастили її лідарами.

"Кінь" вміє самостійно пересуватися і взаємодіяти зі своїм господарем. Наприклад, реагувати на дотики, спілкуватися або навіть перевозити людину верхом. Крім того, помічник може перевозити різні вантажі. Для цього на спину роботизованого вихованця можна встановити спеціальне коритце.

У Китаї створили розумного робоконя, який може перевозити людей верхом: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ithome.com

У роботі встановлено акумулятор, на підзарядку якого він відправлятиметься самостійно. Зазначається, що при створенні свого ґаджета розробники надихалися виглядом єдинорога.

У Китаї створили розумного робоконя, який може перевозити людей верхом: як він виглядає (ФОТО) - фото 3

Фото: ithome.com

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американська компанія відомого мільярдера Ілона Маска Tesla працює над створенням свого людиноподібного робота. Пристрій отримає передову систему штучного інтелекту. Розробники зазначили, що він буде таким же складним, як автопілот на електромобілях виробництва Tesla. Призначенням робота-гуманоїда буде виконання різних рутинних завдань. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що в Австралії пройшли випробування гоночного електроавтомобіля. Такий транспортний засіб планують використовувати у перегонах по типу "Формули-1". 130-кілограмовий літальний апарат зможе розвивати швидкість до 250 кілометрів на годину, а заряду батареї повинно вистачати на 15 хвилин польоту. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини