Головна Новини HI-tech технології У Китаї побудували найшвидший у світі поїзд: як він виглядає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї побудували найшвидший у світі поїзд: як він виглядає (ВІДЕО)

Маглев буде здатний розвивати швидкість до 600 кілометрів на годину

21 липня 2021, 18:29
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








У Китаї створили найшвидший у світі поїзд. Про це пише видання Сіньхуа.

У Китаї побудували найшвидший у світі поїзд: як він виглядає (ВІДЕО)

У Китаї створили найшвидший у світі поїзд. Скріншот: YouTube New China TV

Як стало відомо, в китайському місті Циндао із заводського цеху викотили найшвидший у світі потяг на магнітній подушці (маглев). Повідомляється, що цей транспорт може розвивати швидкість до 600 кілометрів на годину.

Проект поїзда з магнітною підвіскою стартував восени 2016 року. Перший прототип був виготовлений у Циндао, а його випробування проводилися в минулому році.

Для довідки: Маглев — це потяг або травмай, який утримується над полотном дороги і здійснює руху за рахунок сили електромагнітного поля. Такий склад у процесі руху не торкається рейок.

Завершення цього проекту означає, що Китай вже готовий до серійного виробництва такого виду транспорту. Однак для маглевів ще потрібно побудувати спеціальну мережу залізничних шляхів.

Очікується, що до кінця цього десятиліття в Китаї побудують тисячу кілометрів високошвидкісних ліній для цих поїздів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло тому, що в Австралії провели випробування безпілотного гоночного аеромобіля. Стало відомо, що літаючий електромобіль буде брати участь в гонках по типу "Формули-1". Аеромобіль був протестований у пустелі в безпілотному режимі. Стали відомі його характеристики. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Ілон Маск показав на рендері, як виглядатиме новий космічний корабель виробництва компанії SpaceX. Повідомляється, що вже незабаром планується провести його випробування. Деталі — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини