Головна Новини HI-tech технології Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають

У популярному мессенджері можна захистити листування із допомогою паролю та читати повідомлення «непомітно»

19 квітня 2021, 20:41 comments103442
Поділіться публікацією:

Коронавірусна пандемія навчила багатьох, раніше не дуже добре знайомих з технікою людей, користуватися її привілеями. Людство стало ще більше "на ти" з комп'ютером, освоїло різні відеоконференції і, зрозуміло, месенджери. Серед останніх Viber безперечно займає лідируючі позиції на українському ринку. Втім, в ньому є деякі функції, про існування яких знає не кожен, навіть самий просунутий, користувач. "Лайфхакер" поділився сімкою кращих.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають

У Viber є функції, про які не всі знають. Фото: AppCall

1. "Непомітне" читання повідомлень

Більшість з нас звикло бачити синю подвійну галочку, що підтверджує прочитання повідомлення адресатом. Однак в деяких випадках це може бути незручно.

Тиснемо розділ "Додатково", потім заходимо в "Параметри" і шукаємо розділ, підписаний "Конфіденційність". Там необхідно зняти позначку "Переглянуто".

Однак пам'ятайте — після цього ви також не зможете дізнатися, чи прочитали ваші послання інші Viber-абоненти.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 2
Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 3

2. Приховування чатів

Всі ми потребуємо особистих кордонів. Якщо доводиться ділити свій телефон з кимось, ви можете приховати особисті листування в Viber під спеціальний ПІН-код.

У разі телефону з Android-системою, відкрийте свій месенджер, знайдіть потрібний вам чат в списку і трохи затримайтеся на ньому при торканні. У смартфонах з iOS — "змахніть" переписку вліво. Вам запропонують список дій, серед яких є "Сховати чат". Потім месенджер попросить вас придумати ПІН.

Наступного разу, коли вам знадобиться цей діалог, слід ввести ім'я контакту в пошуковому рядку. Відкриється ж він тільки введення ПІН-коду.

Повернути чат "назад" теж можна. Для цього після відкриття листування натисніть на трьох крапках у правому верхньому куті, відкрийте інформацію про чаті і виберіть функцію "Показати цей контакт".

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 4

3. Без фото для незнайомців

У вайбері ми доступні не тільки близьким і рідним. Іноді нас можуть шукати і зовсім сторонні люди. Якщо ви не хочете, щоб незнайомці бачили вашу фотографію, її можна від них приховати.

Як і раніше тиснемо "Додатково", заходимо в "Параметри" і шукаємо розділ з конфіденційністю. Там знайдеться рядок, який дозволить відключити відображення фото. При цьому люди, з якими ви спілкуєтеся, як і раніше будуть бачити вашу аватарку.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 5

4. Збереження копії листування

Viber має непросту систему збереження листувань. Якщо ви зміните телефон, то ваші чати можуть бути назавжди втрачені. Однак є вихід.

Натискаємо вже звичне "Додатково", потім "Параметри", а після вибираємо пункт "Обліковий запис". Після цього шукаємо рядок із резервним копіюванням. У цьому пункті можна налаштувати періодичність збереження копії, хоч і щоденну. Однак пам'ятайте — система зберігає тільки текстові повідомлення, на фото і відео це не розраховане.

Пам'ятайте, що для збереження копії вам знадобиться хмарне сховище. На андроїдах це часто Google Диск, на айфонах — iCloud.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 6
Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 7

5. Приховування мережевого статусу

Не хочете зараз відповідати на повідомлення, але світитеся онлайн? Це можна скасувати.

Для того, щоб стати "невидимкою", заходимо в "Додатково", шукаємо "Параметри" і вже звичну "Конфіденційність". У цьому пункті відключаємо параметр "В мережі".

Врахуйте: ви також не зможете дізнатися, чи знаходяться онлайн потрібні вам користувачі, якщо скористаєтеся цією функцією. До слова, змінювати свій статус "туди-сюди" можна тільки раз на 24 години.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 8

6. Використання перекладача

Ви спілкуєтеся з іноземцями, але вам не вистачає власного словникового запасу для розуміння всього? Вайбер допоможе.

Вибираєте потрібне вам повідомлення, торкаєтеся і затримуєте палець на кілька секунд. У віконці, що з'явилося, вибираєте функцію "Перекласти". Зрозуміло, можуть бути неточності, Viber користується Google-перекладачем.

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 9
Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 10

7. Збереження пам'яті телефону

Відомо, що вайбер часто "жере" внутрішню пам'ять вашого телефону. Все тому, що надіслані вам фото і відео автоматично зберігаються месенджером до галереї. Відключити таку функцію вельми просто.

Натискаємо кнопку "Додатково", ліземо в "Параметри" і дивимося розділ "Мультимедійні файли й пам’ять". Далі лише потрібно прибрати галочку зі "Зберегти в галерею".

Сім секретних функцій Viber, про які не всі знають - фото 11

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як у месенджері Viber можна спробувати відключити обридлу рекламу.

Також на порталі ви можете дізнатися про п'ять ознак того, що ваші розмови через вайбер прослуховуються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Марина

20 квітня 2021, 13:29

Неужели есть те, длякого эта инфа - что-то новое и незнакомое?

Алекс

20 квітня 2021, 05:42

Пиздец... Америку открыли! Это статья для бабушек, которые не лазят в настройки? Главное ещеё пишут "Секретные..." От кого они скрыты от тупых?

Роман

20 квітня 2021, 02:25

Нового ничего не узнал.


Новини