Головна Новини HI-tech технології П'ять ознак того, що ваш Viber прослуховують
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять ознак того, що ваш Viber прослуховують

Viber, як і будь-який інший месенджер, має слабкі місця

4 квітня 2021, 09:20 comments36688
Поділіться публікацією:

Viber — один із найпростіших сучасних додатків, який дозволяє користувачам відправляти повідомлення, здійснювати відео- і голосові дзвінки через інтернет. Цією програмою користується безліч людей по всьому світу. Але через Viber, як і через будь-який мережевий сервіс, може відбутися витік інформації. Як дізнатися, що хтось вас прослуховує?

П'ять ознак того, що ваш Viber прослуховують

Як дізнатися, що ваш Viber прослуховують / фото: Shutterstock

Експерти виділили п'ять ознак того, що доступ до вашого мобільного месенджера є не лише у вас:

Швидка розрядка акумулятора

Якщо батарея вашого смартфона почала швидко розряджатися, хоча ви їм практично не користуєтеся, тоді це — "дзвіночок", що вас прослуховують і ця прихована операція "їсть" ресурс вашого девайсу.

Шумові перешкоди

Якщо під час розмови з іншою людиною по Viber у слухавці ви чуєте якісь шумові перешкоди, це також може свідчити про те, що вас хтось прослуховує. Але це не стосується тих випадків, коли ви чуєте відлуння власного голосу.

Телефон "дивно поводиться"

Може бути таке, що екран вашого телефону самостійно включається або блокується, хоча ви не проводите з ним жодних маніпуляцій. Складається враження, що він "живе своїм життям".

Зникають гроші

Якщо ви недавно поповнили рахунок, але помітили, що гроші з нього швидко зникли, варто зв'язатися з мобільним оператором і з'ясувати, в чому справа. Це також може бути ознакою того, що в роботу вашого смартфона хтось втручається.

Спам у Viber

Якщо друзі почали отримувати від вас у Viber повідомлення дивного змісту, то це ще одна (найпоширеніша) ознака того, що у вашому смартфоні є "чужий".

Експерти кажуть, що при наявності 2-3 ознак необхідно перевірити свій телефон на віруси, а також зв'язатися з оператором і дізнатися, чи відбувається переадресація з вашого номера на якийсь інший.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як шахраї блокують телефони українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зелёная Плесень

4 квітня 2021, 08:52

Общайтесь в Вайбере только с компа, с антивирусом или самым простым (Simpl) файрволом, который скромно сообщает о всех попытках выйти от вас в интернет. А на своём смарте поставьте "запрет на передачу данных" и будет вам счастье...


Новини