Головна Новини HI-tech технології Що категорично не можна робити в інтернеті: експерти дали кілька порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Що категорично не можна робити в інтернеті: експерти дали кілька порад

Експерти дали кілька порад користувачам

8 червня 2021, 20:20 comments4998
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У сучасному світі c кожним днем інтернетом користується все більше людей. На жаль, зловмисників у мережі, які хочуть викрасти особисті або платіжні дані простих користувачів, теж стає більше.

Що категорично не можна робити в інтернеті: експерти дали кілька порад

Що не можна робити в інтернеті. Фото з відкритих джерел

Експерти дали кілька порад, які допоможуть користувачам убезпечити себе, перебуваючи в інтернеті. Чого не можна робити в мережі:

Підозрілі електронні листи

Шахраї часто використовують спам-розсилку у своїх схемах. Наприклад, вони можуть відправити користувачеві повідомлення нібито від імені банку, де попросять надати платіжні дані. У разі, якщо користувач поведеться на такий прийом, то ризикує втратити свої кошти. Пам'ятайте, ніколи не варто відповідати на підозрілі листи і відправляти свої особисті дані.

Оплата карткою на підозрілих сайтах

Оплачуючи покупки в інтернеті за допомогою банківської карти, слід бути дуже уважними і перевіряти адресу сайту, на якому ви перебуваєте. Хакери можуть легко підробити відомі сайти, змінюючи в їхній адресі всього кілька символів.

Програми-вимагачі

Ваш комп'ютер може "заразитися" вірусом, наприклад, при відвідуванні шкідливих сайтів або читанні спам-листів. Серед таких вірусів можуть бути "вимагачі", які обмежують роботу вашого персонального комп'ютера, а за розблокування просять перевести гроші.

Якщо роботу вашого ПК заблокував вірус, не варто нікому платити за розблокування, оскільки ви лише витратите гроші, а вірус нікуди не зникне.

Піратські програми

Завантажуючи з інтернету неліцензійний софт, ви ризикуєте "заразити" ваш комп'ютер шкідливим ПЗ. Хакери часто вбудовують у піратські копії відомих програм віруси.

Загальнодоступний Wi-Fi

Якщо ви підключилися до Wi-Fi у громадському місці, то не варто обмінюватися важливими даними або оплачувати карткою покупки в інтернеті. Нехтуючи цим правилом, ви ризикуєте тим, що ваші дані можуть опинитися в руках шахраїв.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що робити, якщо банкомат не віддає вашу картку, а також інформувало, як зрозуміти, що ваш комп'ютер скоро зламається



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини