Головна Новини HI-tech технології Розроблено пошуковик, в якому немає реклами і не зберігаються особисті дані: назва
commentss НОВИНИ Всі новини

Розроблено пошуковик, в якому немає реклами і не зберігаються особисті дані: назва

Пошукова система ще недоступна в Україні

3 липня 2021, 13:59
Поділіться публікацією:

Колишні співробітники Google Шрідхара Рамасвамі та Вівек Рагхунатан розробили пошуковик Neeva, в якому відмовилися від реклами, щоб уникнути проблем з конфіденційними даними користувачів. Про це пише МС.today з посиланням на Fast Company.

Розроблено пошуковик, в якому немає реклами і не зберігаються особисті дані: назва

Розроблено пошуковик, в якому немає реклами і не зберігаються особисті дані - фото з відкритих джерел

Для створення проекту, вони змогли залучити  77,5 млн доларів, в тому числі від венчурних фірм Greylock і Sequoia. Зараз над пошуковою системою Neeva працюють 60 осіб, 30% з яких колишні співробітники компанії Google.

Відзначається, що зовнішній вигляд Neeva схожий з  Google. Однак в створеному пошуковику зроблений упор на відсутність реклами і захисті особистих даних користувача. Neeva також має функції збереження запитів протягом трьох місяців для поліпшення підказок, проте користувач самостійно може очистити історію та заборонити її збереження.

Розроблено пошуковик, в якому немає реклами і не зберігаються особисті дані: назва - фото 2

Перші три місяці користуватися пошуковиком можна безкоштовно. Потім щомісячна сума складе 4,95 долара. На території України цей пошуковик поки ще недоступний.

Раніше портал "Коментарі" писав, що пошукова система від компанії Google є найпопулярнішою у світі. Згідно з дослідженнями, їхнім пошуковиком користується до 90% всіх користувачів. Але далеко не всі знають, як використовувати його функціонал повною мірою, щоб полегшити пошук. Ми підготували для вас добірку корисних порад, щоб полегшити роботу з пошуковою системою.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що американська компанія Google оголосила про розробку нового алгоритму для свого пошуковика. Як заявляють представники компанії, нова система буде працювати за допомогою мультимодальної нейромережі, яка буде називатися MUM. Вона повинна буде підвищити якість результатів пошуку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини