Головна Новини HI-tech технології Перша країна у світі заборонила ChatGPT
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша країна у світі заборонила ChatGPT

Європейська країна заборонила чат-бот ChatGPT на основі штучного інтелекту через порушення конфіденційності.

2 квітня 2023, 13:45 comments1860
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Італія стала першою країною у світі де заборонили чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT. Причиною такого рішення Італійської агенції із захисту персональних даних стали порушення нейромережею конфіденційних даних користувачів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Wall Street Italia.

Перша країна у світі заборонила ChatGPT

В Італії заблокували ChatGPT. Фото з відкритих джерел

Італійська державна організація захисту персональних даних наказала американській компанії OpenAI обмежити використання персональних даних та почало розслідування у порушенні конфіденційності. Власникам ChatGPT загрожує штраф у розмірі до 20 млн євро або до 4% від річного доходу OpenAI.

Таким чином американська компанія має впродовж 20 днів вжити заходів, щоб уникнути штрафу. Окрім того, італійське управління безпеки повідомило, що ChatGPT має вікове обмеження 13+ років, проте не існує жодних фільтрів для використання штучного інтелекту людьми молодшого віку. Після таких повідомлень від італійської установи компанія OpenAI призупинила доступ до сервісу GPT Chat в Італії вказавши, що такі дії відбулись на вимогу Італійської агенції із захисту персональних даних.

Згідно з дослідженнями компанії Comscore в Італії ChatGPT відвідало близько 1,4 млн унікальних користувачів, більшість з яких віком 15-24 роки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що штучний інтелект ChatGPT створив успішний екологічний бізнес, а його власник зміг заробити за перші три дні у 78 разів більше ніж вклав у свій продукт.

Також "Коментарі" писав про незвичайне явище в українському небі: можна побачити одразу п'ять планет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини