Головна Новини HI-tech технології Nvidia припиняє підтримку своїх застарілих продуктів: хто більше не отримає оновлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Nvidia припиняє підтримку своїх застарілих продуктів: хто більше не отримає оновлення

Nvidia більше не буде випускати оновлення для відеокарт на застарілій мікроархітектурі

24 травня 2021, 19:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Незабаром американська компанія Nvidia, яка спеціалізується на виробництві відеочіпів, планує припинити підтримку своїх застарілих продуктів. Йдеться про відеокарти, що працюють на мікроархітектурі Kepler. Для них оновлення драйверів під номером 470 стане останнім.

Nvidia припиняє підтримку своїх застарілих продуктів: хто більше не отримає оновлення

nvidia - фото: nvidia.com

На цей момент першим відеокартам, що працюють на мікроархітектурі Kepler виповнюється 9 років. Вперше цю технологію стали використовувати в відкритих 600 серії GTX, а після і в 700. Попереднє покоління мало в собі архітектуру під назвою Fermi, підтримка цих відеоадаптерів завершилася кількома роками раніше. Останнє оновлення для них мало номер 390.

Оскільки компанія припиняє випуск драйверів для цих серій відеокарт, їх власники більше не зможуть отримувати оновлення. Відповідно, у нових програмах та іграх робота цих пристроїв може бути не стабільною або не такий продуктивної.

За даними статистики, яку збирає платформа Steam, власниками даного виду відеоадаптерів є всього близько 5 відсотків користувачів. Це означає, що припинення їх підтримки дуже малоймовірно вплине на ринок.

Судячи з дорожньою картою Nvidia, наступними в черзі на припинення підтримки стануть чіпи 900 (мікроархітектура Maxwell) і 10 (мікроархітектура Pascal) серії. Однак, скільки до цього пройде часу, невідомо.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Nvidia представила свої нові "народні" відеокарти: які будуть характеристики та ціни  А також інформувало про те, що NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини