Головна Новини HI-tech технології Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО)

Комерційні польоти мають стартувати вже 2024 року. До цього часу компанія-розробник працюватиме над підготовкою таксі до сертифікації.

15 листопада 2022, 14:58
Поділіться публікацією:








Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО)

Унікальне таксі-дрон

Днями німецька компанія-розробник Volocopter провела на території Франції випробування свого неймовірного винаходу – повітряного таксі-дрона з пасажиром на борту.

Унікальна розробка отримала назву компанії, яка і створила повітряне таксі – Volocopter. Новинка виявилася електричним вертольотом білого кольору з вісьмома гвинтами, що нагадує великий безпілотник.

На аеродромі, розташованому під Парижем, повітряне таксі-дрон ненадовго злетіло в небо і зробило коло над головами приголомшеної публіки.

Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО) - фото 2

Представник компанії Volocopter заявив, що протягом наступних вісімнадцяти місяців вони будуть зосереджені на підготовці транспортного засобу до сертифікації. Нетривалі комерційні польоти розробники сподіваються розпочати вже 2024 року, коли в Парижі пройдуть літні Олімпійські ігри.

Таксі-дрон "оснащений" вертикальним зльотом та посадкою. Розробники заявляють, що до початку комерційних польотів їхній двомісний дрон-таксі стане повністю автоматичним і літатиме виключно з пасажирами в салоні — без присутності пілота, як це відбувається на даному етапі.

Зазначається, що компанія-розробник Volocopter бере участь у мільярдних перегонах з аналогічними компаніями по всьому світу, включаючи Lilium, Joby Aviation та Airbus, кожна з яких мріє першою отримати сертифікацію літаючого таксі. Імовірно, цього вдасться досягти приблизно за два-три роки.

Читайте також:

Невтішний прогноз: вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році (ФОТО)

У США чоловік вкрав біткоїни на мільярди доларів: як йому це вдалося

- Українець став найкращим гравцем десятиліття в Counter-Strike (ФОТО)





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини