Головна Новини HI-tech технології Коли злетять ціни на пам'ять для комп'ютерів: експерти дали прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли злетять ціни на пам'ять для комп'ютерів: експерти дали прогноз

Експерти розповіли, коли подорожчає оперативна пам'ять для комп'ютерів

25 травня 2021, 19:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Аналітики з Тайваню пророкують подорожчання комп'ютерної пам'яті DRAM вже цього року. За їхніми словами, у третьому кварталі 2021 року ціни на оперативну пам'ять можуть зрости на цілих 25%.

Коли злетять ціни на пам'ять для комп'ютерів: експерти дали прогноз

Підвищення цін на оперативну пам'ять. Фото з відкритих джерел

Найбільше підвищення цін торкнеться людей, які будуть купувати персональні комп'ютери. Таке суттєве зростання цін може істотно збільшити підсумкову вартість готового комп'ютера.

Варто зазначити, що цього року вже істотно підвищилися ціни на всі комплектуючі для ПК. Так, через високий попит і брак напівпровідникової продукції істотно подорожчали відеокарти. Наприклад, якщо рік тому відеокарта середнього сегменту могла коштувати близько 13-15 тисяч гривень, то нині за аналогічні пристрої доведеться віддати удвічі більше грошей.

Також подорожчала пам'ять NAND. Ціни на неї зросли приблизно на 10%.

Експерти схиляються до того, що підвищення попиту на електроніку призвело до дефіциту продукції і ця тенденція буде зберігатися ще довго.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що директор IBM передбачав зростання цін на електроніку та автомобілі в найближчі кілька років.

За його словами, це буде відбуватися через високий попит, який утворився в результаті коронавірусної пандемії. Мине кілька років, перш ніж утвориться досить обчислювальної потужності в мережі і виробникам вдасться побороти дефіцит напівпровідникової продукції.

Також видання інформувало про те, що Samsung не справляється з виробництвом своїх нових смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини